سخت افزار
اولترابوکها به جزء در موارد خاص، از سختافزار خیلی قدرتمندی برخوردار نیستند و به دلیل ضعف در سیستم خنککننده عموماً فاقد کارت گرافیک مجزا ساخته میشوند. اما درPS42 این روال کمی فرق میکند. MSI تلاش کرده است تا بتواند محصولی را بسازد که هم توان پردازشی قدرتمندی داشته باشد و هم بتواند تا حدودی قدرت گرافیکی مناسبی ارائه کرده و از عهده اجرای بازیها نیز برآید.
پردازنده: Intel Core i7-8558U
پردازنده نسل هشتمCore i7-8550U قلب تپنده اولترابوکPS42 است. این پردازنده 4 هستهای از نسلKaby Lake با فناوری ساخت 14 نانومتری ساخته شده و 15 وات حداکثر توان برقTDP آن است. برخورداری از 4 هسته مجزا به همراه 8 نخ پردازشی که با فرکانس پایه 1.8 گیگاهرتز همراه بوده و حداکثر در حالت توربو به 4 گیگاهرتز میرسد باعث میشود پردازنده توانایی پردازشی بالایی داشته باشد. حافظه کش در سطحL3 نیز 8 مگابایت است و از حافظههایRAM نوعDDR4-2400 تا حداکثر 32 گیگابایت پشتیبانی میکند، البته درPS42 این ظرفیت تا حداکثر 16 گیگابایت محدود شده است.
کارت گرافیک: nVidia Geforce MX150
کارت گرافیکGeforce MX150 بطورپیش فرض با حافظه 4 و 2 گیگابایتیGDDR5 تولید میشود، اما در مدلی کهMSI درPS42 8RB استفاده کرده است از حافظه 2 گیگابایتی استفاده شده است. البته این کارت باGeforce GTX 1050 استفاده شده در مدلPS42 8RC کاملاً متفاوت است. همچنین این کارت گرافیک نسخههای ضعیفتری با کلاک پایینتر و توان مصرفی کمتر هم دارد که به آنها نمیپردازیم. اما کارت گرافیکGeforce MX150 با شماره مدلN17S-G1-A1 با توان 25 وات و حافظه 2 گیگابایتی مدلی است که درPS42 8RB استفاده شده است.
این کارت گرافیک با معماریPascal دارای فناوری ساخت 14 نانومتری بوده و حداکثر توان مصرفی آن 25 وات است. فرکانس هسته در حالت پایه 1227 مگاهرتز بوده و در حالت توربو به 1468 مگاهرتز میرسد .تعداد هستههایCUDA در این کارت 384 واحد است و ازDirectX نسخه 12 وOpenGL نسخه 4.5 پشتیبانی میکند.
پردازشگر گرافیکی مجتمع: Intel UHD Graphics 620
پردازنده گرافیکی مجتمع اینتلی نیز برای این اولترابوک وجود دارد و برای پردازشهای سنگین در حالت استفاده از باتری سودمند خواهد بود. هرچند میتوانید از داخل تنظیمات ویندوز مشخص کنید که لپتاپ حتی در حالت باتری نیز از کارت گرافیک جیفورس استفاده کند. فرکانس کلاک در اینGPU بین 300 الی 1000 مگاهرتز(درحالتBoost) بوده و فاقد حافظه گرافیکی مجزا است.
حافظهRAM: 16GB DDR4-2666 Single Channel
درPS42 8RB از تنها یک ماژول حافظهDDR4 با فرکانس 2666 مگاهرتز با ظرفیت 16 گیگابایت و زمان تاخیر 28-10-10-10 ساخت کمپانی سامسونگ استفاده شده است و این حداکثر ظرفیتی است که میتوان روی آن نصب کرد. متاسفانه تک کاناله بودن و محدود بودن به یک اسلات رم یکی از نقاط ضعف این اولترابوک محسوب میشود.
ذخیرهسازی: 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 SSD
به دلایل مختلفی دیگر در اولترابوکها از هارددیسکها استفاده نمیشود و جای خود را به حافظههایSSD دادهاند. یک ماژول حافظهSSD از نوعNVMe PCIe نسل سوم مبتنی بر رابطM.2 ساخت کمپانی سامسونگ در این اولترابوک وجود دارد که حدود 465 گیگابایت آن برای استفاده در دسترس است.
ارتقاپذیری
برای ارتقاء دادن سختافزارPS42 میبایست کل شاسی و قاب پشتی دستگاه را باز نمایید. MSI برای هیچکدام از قطعات کاور مجزا جهت دسترسی راحت قرار نداده است و حتی یکی از پیچهای بدنه پشتی را با برچسب گارانتی پوشانده است تا نتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
به همین دلیل ارتقایPS42 تنها از طریق مرکز خدمات شرکت ماتریکس قابل انجام است و باز کردن دستگاه از طریق کاربر باعث ابطال گارانتی دستگاه خواهد شد.
تست سختافزار و بنچمارک
PS42 8RB به عنوان یک اولترابوک ردهبالا و قدرتمند روانه بازار شده است و تقریباً میتوان آن را برای هر تسک و عملکردی به کار گرفت. بدین منظور قصد داریم برای محک زدن توان پردازشی این محصول آن را توسط نرمافزارهای بنچمارک تست کنیم. بدین منظور حالتShift را در مودSport قرار دادهایم تا از حداکثر قدرت سختافزار و منابع استفاده شود.
پیش از هر چیز مرور مختصری روی سختافزار استفاده شده درPS42 8RB داریم:
پردازنده: Intel Core i7-8550U
حافظه: 16GB DDR4-2666 Single Channel
گرافیک: nVidia Geforce MX150
ذخیرهسازی: 512GB NVMe PCIe Gen3 SSD
توان آداپتور: 65 وات
رزولوشن صفحه: 1920*1080@60Hz
اولین تست مربوط به 3DMark 2013 و تستهای گرافیکی مختلف آن است. در تستهایFire Strike حالت معمولی Extreme، Sky Diver، Cloud Gate وIce Storm حالت معمولی وExtreme نتایج بدین صورت میباشند:
برای مقایسه ما نتایجFire Strike در حالت معمولی را با دیگر لپتاپهایMSI (سری گیمینگ) در زیر نشان دادهایم؛Geforce MX150 اگرچه ازGPU مجتمع اینتلی بهتر عمل میکند اما نسبت به مدلهای گیمینگ و کارتهای ردهبالاتر نظیرGTX 1060 وGTX 1070 بسیار ضعیفتر است و گزینه چندان مناسبی برای گیمینگ به حساب نمیآید. اگرچه میتوانید بازیهای سال 2018 و جدیدتر را با رزولوشن پایین و تنظیمات ضعیفشده اجرا کنید، اما انتخابPS42 8RB برای بازی چندان منطقی نیست.
همچنین باید در نظر داشته باشید که تمامی اولترابوکها برای مصارفی غیر از گیمینگ طراحی شدهاند و سیستم خنک کننده آنها نمیتواند در مقابل استفاده طولانی مدت سنگین تاب بیاورد. بدین صورت برای محافظت از سختافزار و جلوگیری از خسارت و از کار افتادگی در صورت فشار بیش از حد، کلاک پردازنده و کارت گرافیک دچار کاهش میشود. برای درک بهتر از نتایج تست گرافیکیFire Strike (حالت عادی)، ما نتیجه بدست آمده درPS42 8rB را با برخی مدلهای گیمینگMSI در زیر آوردهایم:
تست بازی
همانطور که گفتیم این اولترابوک اگرچه یک کارت گرافیک مستقل دارد برای بازی و گیمینگ طراحی نشده و نباید از آن انتظار اجرای بازیهای روز را داشت. بدین منظور سعی کردیم تا یکی از ملموسترین بازیها را برای تستPS42 8RB اجرا کنیم. بازیDoom 4 اگرچه عنوانی برای سه سال پیش است اما همچنان حاوی صحنههای گرافیکی چالش برانگیز و دشوار برایGPU است. ما این بازی را در سه رزولوشن 1280*720، 1366*768 و 1920*1080 اجرا کردیم. قابلیتMotion Blur در وضعیتLow تنظیم شده وAnti Aliasing نیز خاموش گردیده است و مابقی تنظیمات مربوط به جزئیات گرافیکی نیز در سطحMedium قرار داده شدهاند.
PC Mark 8
در تست بعدی به سراغPCMark8 می رویم، این نرم افزار بطور کامل منابع سیستم را محک می زند و به آن نمره ای کلی می دهد. امتیاز بسیار خوب 3626 در حالتAccelerated و امتیاز 3195 در حالتConventional ثبت رسیده است. برای مقایسه بهتر نتایجPS42 8RB را با برخی لپتاپهای گیمینگMSI در زیر آوردهایم:
PC Mark 10
در نرمافزار بنچمارکPC Mark 10 نیز امتیاز خوب 3719 برایPS42 8RB بدست آمد.
AIDA64
نرم افزارAIDA64 نیز به پردازنده و حافظه رم نیز امتیاز داده و آنها را رتبه بندی می کند. تست های مربوط به حافظه شامل سرعت خواندن، سرعت نوشتن، سرعت کپی و محاسبه میزان تاخیر می باشد.
برای پردازنده نیز تست های مختلفی اعم از سریعترین زمان پردازشCPU برای یافتن راه حل مسئله چند وزیر یاCPU Queen Benchmark، پردازش و نرخ بازسازی تصاویر یاCPU PhotoWorx Benchmark، تست فشرده سازی با ترکیب عملکرد پردازنده و حافظه یاCPU Zlib Benchmark، تست رمزنگاری داده ها یاCPU AES Benchmark و در آخر پیاده سازی الگوریتمHashing یاCPU Hash Benchmark در نظر گرفته شده است.
برای درک بهتر نتایج سرعت خواندن و نوشتنPS42 8RB را با برخی مدلهای گیمینگMSI در زیر مقایسه کردهایم:
رنگ آبی سرعت خواندن و رنگ قرمز سرعت نوشتن بر حسبMB/s
Cinebench
در تست بعدی از دو نسخه 11.5 و 15 نرم افزارCinebench استفاده کرده ایم. این نرم افزار در دو بخش مجزا به پردازنده و کارت گرافیک امتیاز می دهد و آنها را رتبه بندی می کند. نتایج بدست آمده بدین صورت میباشند:
عملکرد پردازنده ولتاژ پایین نسل هشتم اینتل نسبت به نسل هفتم همچونCore i7-7500U بسیار بهبود یافته است و قدرتمندتر گشته است. اما همچنان از پردازندههای ردهبالا نظیرCore i7-7700 وCore i7-8700 ضعیفتر است. اگرچه به لطف معماری 14 نانومتری و توان 15 واتی در بحث مصرف انرژی به خوبی میدرخشد.
تست سرعتSSD
سادهترین راه برای سنجش سرعت فضای ذخیرهسازی، استفاده از نرمافزارCrystal Disk Mark است. فایل نمونه 1 گیگابایتی در تستهای خواندن و نوشتن نتایج بسیار خوبی را برای ماژول 512 گیگابایتی این اولترابوک رقم زده است:
رنگ آبی سرعت خواندن و رنگ قرمز سرعت نوشتن بر حسبMB/s
در پخش فیلم نیز به کمک سختافزار کامل و توانمند هیچ مشکلی برای پخش فیلمهای 4K و همچنین مشاهده همزمان آن از طریق پورتHDMI بروی یک نمایشگر 4K دیگر وجود ندارد.
حرارت، صدا و باتری
PS42 همانند دیگر مدلهایMSI از یک سیستم خنککننده انحصاری بهرهمند است. کولرCoolerBoost 3 متشکل از 2 فن باریک و سه لوله مسی انتقال حرارت است که دو عدد از این لولهها به کارت گرافیک و یکی به پردازنده اختصاص یافته است. بدین صورت فن سمت راست کارت گرافیک را خنک میکند و فن سمت چپ نیز وظیفه خنککنندگی پردازنده را بر عهده دارد.
برخلاف مدلهای گیمینگ، درPS42 حالت توربوفن برای خنککنندگی سریع وجود ندارد و خود دستگاه سرعت گردش و کنترل فنها را بصورت خودکار برعهده دارد. مثل همیشه ما در تست های شهر سخت افزار، لپ تاپ ها را در دو وضعیت کاریIdle یا حالت آماده به کار که در آن هیچ برنامه و پردازشی در حال اجرا نیست و وضعیت کاریLoad که هم پردازنده و هم کارت گرافیک در ماکزیمم حالت کاری خود هستند تست خواهیم کرد.
این کار به وسیلهThermometer در 9 قسمت از بدنه اصلی اندازه گیری شده است، همچنین میزان دمای خروجی از فن های لپ تاپ و دمایCPU و همچنین GPU نیز اندازه گیری شده است. باید به اطلاع برسانیم دمای اتاق محل تست 22 درجه سانتی گراد بوده است.
خوشبختانه دو فن استفاده شده درPS42 در حین عملکرد نویز نسبتاً کمی را تولید میکنند و صدای آنها توجه کاربر را جلب نمیکند.
صدا
برخلاف روال همیشهMSI که شاهد استفاده از اسپیکرهایDynaudio در لپتاپهای این شرکت بودیم؛ درPS42 تنها از یک جفت اسپیکر با توان 2 وات در بخش زیرین دستگاه و سمت راست و چپ استفاده شده است. صدای تولید شده از این اسپیکرها با میزان 73.9 دسیبل بلندی قابل قبولی برای یک محیط آرام دارند؛ اگرچه برای پخش مناسب صدا استفاده از اسپیکرهای بلوتوث به عنوان مکمل ضروری به نظر میرسد.
باتری
برخی مهمترین ویژگی و نقطه قوت اولترابوکها را شارژدهی بالا و سختافزار کم مصرف آن میدانند. این خصوصیات برایPS42 هم صدق میکند و انتظار میرود که این دستگاه شارژدهی بسیار خوبی داشته باشد. از سوییMSI وعده داده است که با یکبار شارژ میتوان تا 10 ساعت استفاده معمولی و مدیریت شده از این دستگاه داشت. باتری لیتیومی داخلی این اولترابوک دارای توان اسمی 50 وات بر ساعت بر اساس ظرفیت اسمی 3390 میلی آمپری و ولتاژ 17.4 ولتی است.
منبع خبر: شهر سخت افزار
|