بررسی اولترابوک گیمینگ MSI GS65 Stealth Thin 8RF– قسمت دوم

بررسی اولترابوک گیمینگ MSI GS65 Stealth Thin 8RF– قسمت دوم تاریخ انتشار خبر: ۱۳۹۸/۰۷/۲۹

به لطف معماری‌های نوین سخت‌افزاری امروزی دیگر داشتن یک اولترابوک قدرتمند که از پس هرکاری برآید آرزو نیست. اگرچه مدل 8RF این اولترابوک در سال 2018 تولید شده و سخت‌افزار آن مربوط به یک سال پیش است، اما می‌توانید با داشتن آن خیالی آسوده از بابت اجرا شدن هر برنامه‌ای یا بازی گرافیکی اطمینان حاصل کنید. پیش از هر چیز به سراغ پردازنده می‌رویم.

پردازنده: Intel Core i7-8750H

یک اولترابوک گیمینگ رده بالا باید از کارت گرافیک قدرتمندی برخوردار باشد، به همین منظورMSI برای این مدل کارتGTX1070 با معماریMax-Q را در نظر گرفته است. بطور کلی کارتGTX1070 Max-Q چیزی حدود 10-15% از نسخه مرجع خود ضعیفتر است، دلیل آن هم به معماریMax-Q انویدیا برمی‌گردد.

قبلاً در بررسیP65 Creator توضیح دادیم که معماریMax-Q چیست و چرا انویدیا این نسل را در موازات دیگر چیپ‌های گرافیکی موبایل خود معرفی کرده است. بطور کلی انویدیا برای اینکه شرایط مناسبی را برای سازندگان فراهم کند تا بتوانند از کارت گرافیک‌های رده بالا در اولترابوک‌ها بدون نگرانی بابت شرایط دمایی استفاده کنند اقدام به معرفی معماریMax-Q کرده است.

کارت گرافیک: nVidia Geforce GTX1070 with Max-Q Design

گفتیم که سری اولترابوک‌های گیمینگGS شرکتMSI دقیقاً همان سری 15.6 اینچی پرستیژ هستند با این تفاوت که برخی ویژگی‌های گیمینگ به آنها اضافه شده تا تمایز بین این دو سری حفظ شود. در باقی موارد نظیر ابعاد، وزن، کیفیت ساخت، چیدمان پورت‌ها، صفحه کلید و ... دو اولترابوکGS65 وP65 Creator کاملاً مشابه هستند.

عکس شماره1

به زبان ساده‌تر معماریMax-Q شرایطی را از لحاظ بازطراحی مدارات داخلی، کنترل حرارت، تغذیه پایدار و نرم‌افزار واسط پیاده‌سازی می‌کند تاGPU مورد نظر هم به اندازه کافی قدرتمند باشد و هم بتواند در داخل فضای فشرده و بسیار کم اولترابوک‌ها استفاده شود.

به واسطه کنترل دقیق‌تر حرارتی، فن‌های سیستم نیاز کمتری به گردش فن‌ها در دور بالا جهت خنک‌سازی خواهند داشت و به همین ترتیب میزان نویز و توان مصرفی کاهش چشمگیری پیدا می‌کند. این کنترل به لطف قابلیتWhisperMode و ایجاد سقف روی نرخ‌فریم بازی‌ها و تصاویر در حال پردازش انجام می‌شود، بدین صورت که دستگاه بیش از نرخ بازسازی و رفرش ریت نمایشگر(برایGS65 8RF با نمایشگر 144 هرتزی سقف فریم 144 خواهد بود) تولید تصویر نکرده و در میزان مصرف توان و تولید حرارت یک موازنه ایجاد می‌شود.

اما به معرفی مشخصاتGTX1070 with Max-Q Design و فرق آن با نسخه مرجعGTX1070 Mobile بپردازیم. نسخه 1070 این کارت گرافیک با معماریMax-Q با فناوری ساخت 16 نانومتری توسعه داده شده و دارای 7.2 میلیارد ترانزیستور درون چیپ است. حداکثر توان مصرفی این چیپ 90 وات بوده و امکان پیکربندیSLI را نیز دارد.

سرعت کلاک پایه هستهGPU حدود 1100 مگاهرتز بوده و در حالت توربو به 1380 مگاهرتز می‌رسد. تعداد هسته‌های سایه‌زنیCuda در این کارت گرافیک 2048 بوده و قدرت رندر پیکسلی (توانایی رندر و ذخیره داده‌های هر پیکسل در حافظه) آن بین 70.46 الی 88.26 گیگاپیکسل در هر ثانیه است.

حافظه گرافیکی این کارت از نوعGDDR5 بوده و 8 گیگابایت حافظه ویدئویی به همراه دارد. پشتیبانی از حافظه 256 بیتی ویدئویی به همراه پهنای باند 256.3 گیگابایت بر ثانیه‌ای از دیگر مشخصات این کارت قدرتمند است.

از سوی دیگر نسخه مرجعGTX1070 موبایل مشخصات بالاتری را عرضه می‌کند، اما توان مصرفی برق آن بیشتر است و دمای بالاتری را هم خواهد داشت. به عنوان مثال نسخه مرجع حداکثر توان مصرفی‌اش 115 وات است و همچنین سرعت پایه هسته آن 1442 مگاهرتز است که حدود 342 مگاهرتز از نسخهMax-Q بیشتر است.

به همین ترتیب قدرت رندر پیکسلی آن حدود 22 گیگاپیکسل بیشتر از نسخهMax-Q است. اگر اختلاف عملکرد بین نسخه مرجع موبایلی وMax-Q کارتGTX1070 شما را نگران و دلسرد می‌کند هیچ جای نگرانی نیست. MSI برای این کارت قابلیت اورکلاک در نظر گرفته که می‌توانید آن را تا حد نسخه مرجع موبایلی ارتقا دهید. بدین صورت که برای هستهGPU تا 200 مگاهرتز و برای حافظه ویدئویی تا 300 مگاهرتز امکان افزایش سرعت خواهید داشت.

GTX1070 with Max-Q Design به خوبی از هدست‌هایVR پشتیبانی می‌کند و می‌توانید با اتصال هدست به پورتThunderbolt 3 از آن استفاده کنید. پشتیبانی ازDirectX 12.1، OpenGL 4.5، Vulkan 1.1 وCuda 6.1  از دیگر مشخصات این کارت گرافیک است.

پردازشگر گرافیکی مجتمعIntel UHD Graphics 630

پردازنده‌های موبایل اینتل در دل خود یک واحد پردازش گرافیکی مجتمع دارند که بطور خاص برای مواقعی که نیاز به استفاده ازGPU اصلی نیست طراحی شده‌اند. واحدUHD Graphics 630 اینتل اگرچه چندین برابر ضعیف‌تر ازGTX1070 Max-Q است اما به نوبه خود یکGPU مستقل و نسبتاً چابک به شمار می‌رود.

اینGPU دارای سرعت هسته 350 مگاهرتز بوده و تا 1100 مگاهرتز در حالت توربو قابل افزایش است. زمانی که از باتری لپ‌تاپ استفاده می‌کنید به جایGPU اصلی، گرافیک مجتمع اینتلی وارد میدان می‌شود.

 

حافظه: 16GB (2*8GB) DDR4-2666 Dual Channel

درP65 Creator نسخه 8RE تنها از دو ماژول 8 گیگابایتی ساخت کمپانی سامسونگ استفاده شده است. ماژول‌هایDDR4-2666 استفاده شده در این اولترابوک هر دو اسلاتSO-DIMM این دستگاه را اشغال کرده‌اند.

ذخیره‌سازی: 512GB M.2 NVMe PCIe Gen3 SSD

عموماً اولترابوک‌ها فاقد هارددیسک‌های سنتی هستند و به جای آنها از حافظه‌هایSSD استفاده می‌کنند. حتی به دلیل حجیم بودن درایو‌های 2.5 اینچی، سازندگان اولترابوک‌ها روی به استفاده از درایوهای مبتنی بر رابطM.2 آورده‌اند. درGS65 8RF از یک درایو حافظهSSD M.2 با ظرفیت 512 گیگابایت ساخت کمپانیSamsung استفاده شده است و قابلیت ارتقاء تا ظرفیت‌های بالاتر را نیز دارد.

عکس شماره2

در نظر داشته باشید، حافظهSSD بطور پیش‌فرض در کارخانه پارتیشن بندی شده و چیزی حدود 280 گیگابایت آن به درایوC حاوی ویندوز و نرم‌افزارها اختصاص یافته و مابقی فضا شامل 175 گیگابایت به درایوD تعلق دارد.

یک ویژگی مثبت در این الترابوک این است که امکان نصب دو واحدSSD و پیکربندی بصورتRAID وجود دارد. بدین ترتیب می‌توانید با نصب یک ماژولSSD دیگر حافظه را تا 1 ترابایت ارتقا داده و سرعت فضای ذخیره‌سازی را نیز بالا ببرید. در این مورد در بخش ارتقاء سخت‌افزاری بیشتر خواهیم نوشت.

همچنین در نظر داشته باشید درGS65 8RF امکان نصب هارد‌دیسک‌های 2.5 اینچی وجود ندارد.

ارتقاء پذیری و دسترسی به قطعات

در صورتی کهGS65 را به تازگی خریداری کرده‌اید و قصد دارید حافظهSSD یاRAM را ارتقاء دهید، بهتر است به مراکز مجاز خدمات دستگاه مراجعه کنید. علت این امر در پلمب بودن شاسی دستگاه است و در صورتی که کاربر در مدت گارانتی اقدام به باز کردن دستگاه کند، باعث ابطال آن خواهد شد. پس از پایان مدت زمان گارانتی می‌توانید به سادگی دستگاه را باز کرده و خود اقدام به بروزرسانی سخت‌افزاری آن کنید.

عکس شماره3

باز کردن دستگاه و شاسی پشت بسیار ساده است. در قدم اول ‌می‌بایست تمامی پیچ‌های پشت دستگاه را باز کنید و سپس با اندکی فشار از قسمت بالایی (مابین لولاهای نمایشگر) شاسی را جدا کنید.

نکته ناامید کننده این است که بعد از جداکردن شاسی با قسمت پشت مادربورد مواجه می‌شوید، تمامی قطعات در سمت دیگر مادربورد قرار دارند و برای دسترسی به آنها باید مادربورد و تمامی اتصالات به آن را جدا کنید.

عکس شماره4

قطعاتی که به آن دسترسی و امکان جداسازی خواهید داشت شامل باتری، ماژول‌های حافظه رم (2 عدد)، حافظهSSD (1عدد + 1 اسلات خالی) و کارت شبکه بی‌سیم (1 عدد) است. ماژول‌های حافظه دو عدد 8 گیگابایتی هستند و در صورتی که تمایل داشته باشید حافظه رم به 32 گیگابایت ارتقاء یابد، مجبور هستید هر دو ماژول را با ماژول‌های 16 گیگابایتی تعویض کنید.

عکس شماره5

در زمینه ارتقاء پذیریGS65 8RF و با در نظر گرفتن اینکه این دستگاه یک اولترابوک رده‌بالا و مخصوص گیمینگ است، با یک دستگاه معمولی طرف هستیم. باز کردن و دسترسی به قطعات نسبتاً آسان است اگر اندکی تجربه کار با قطعات سخت‌افزاری و الکترونیکی را داشته باشید، میزان ارتقاء پذیری نیز محدود به حافظه رم وSSD است.

تست سخت‌افزار و بنچمارک

وقت آن است که توان پردازشیGS65 8RF را محک بزنیم. از آنجا که مشخصات کلی این دستگاه بسیار نزدیک بهP65 Creator است، انتظار می‌رود نتایج نیز (به غیر از کارت گرافیک) در همان محدوده باشند.

پیش از شروع نگاهی مختصر به مشخصات سخت‌افزاری این اولترابوک خواهیم داشت.

پردازنده: Intel Core i7-8750H

کارت گرافیک: nVidia Geforce GTX1070 with Max-Q Design

حافظه رم: 16GB DDR4-2666 Dual Channel

ذخیره‌سازی: 512GB SSD PCIe NVMe Gen3

توان آداپتور: 180 وات

نمایشگر: 1920*1080@144Hz

همانطور که گفتیم کارت گرافیک استفاده شده درGS65 8RF قابلیت اورکلاک مختصر روی سرعت هستهGPU تا 200 مگاهرتز و سر عت حافظه ویدئویی تا 300 مگاهرتز را دارد. ما در تست‌های گرافیکی نتایج را در دو حالتOC و عادی منتشر می‌کنیم تا تفاوت عملکردGS65 در حالت اورکلاک و استاندارد مشخص شود.

در نظر داشته باشید افزایش سرعت‌ها در حین بازی منجر به افزایش دما و همینطور افزایش مصرف انرژی خواهد شد. بهتر است در حین استفاده از دستگاه با باتری از ایجاد تغییر درGPU وVRAM خودداری شود و تنها زمانی که دستگاه به آداپتور متصل بوده و در وضعیت دمایی مناسبی قرار دارد اقدام به افزایش سرعت کنید.

3DMark 2013

مثل همیشه به سراغ تست مشهور 3DMark2013 می‌رویم. اگرچه نسخهMax-Q Design کارتGTX1070 ضعیفتر از نسخه مرجع موبایلی است، اما انتظار می‌رود این کارت گرافیک نتایج بسیار خوبی را کسب کند. برای مقایسه حتی می‌توانیم با نتایجP65 Creator که چندی پیش آن را بررسی کرده‌ایم استفاده کنیم.

عکس شماره6

همانطور که در بالا مشاهده می‌شود، عملکردGTX1070 Max-Q نسبت بهGTX1060 Max-Q بسیار بهتر است. بخصوص در تستIce Storm اختلاف فاحشی بین این دو کارت گرافیک وجود دارد. در نظر داشته باشیدGTX0170 Max-Q دارای 8 گیگابایتVRAM بوده وGTX1060 Max-Q دارای 6 گیگابایت حافظه ویدئویی است.

در جدول زیر هم مقایسه‌ای بین سه تستFire Strike در حالت عادی و اورکلاک شده داشتیم که می‌توان مشاهده کرد اولترابوکGS65 8RF با اورکلاک کارت گرافیک افزایش توان پردازشی بین 7 الی 9 درصدی خواهد داشت..

عکس شماره7

طبق انتظاری هم که داشتیم، در حین تست‌ها عملکرد دمایی دستگاه به مراتب نسبت به اولترابوک‌های قدیمی که فاقد کارت‌گرافیک‌هایMax-Q بودند بهتر است. دیگر خبری از داغ‌کردن‌های وحشتناک نیست و کولر داخلی دستگاه به خوبی می‌تواند از عهده خنک‌سازی برآید. هرچند استفاده از یک کول‌پد جانبی می‌تواند عملکرد مداوم و بدون اختلال را تضمین کند.

تست بازی

از روی نتایج 3DMark2013 مشخص است کهGS65 8RF یک اولترابوک ایده‌آل برای گیمینگ است و کمبودی در زمینه گرافیکی نخواهد داشت. بدین منظور ما چند بازی انتخابی با صحنه‌های پیچیده گرافیکی سنگین را روی این اولترابوک تست کردیم، بازیهایی نظیرDoom 4، Resident Evil 2 Remake، Ace Combat 7،  Fifa 2019 و ... از جمله این موارد بودند که در دو حالت عادی وOC در زیر آورده‌ایم:

عکس شماره8

از آنجایی که معماریMax-Q باعث می‌شود از تولید نرخ فریم اضافه در بازی‌ها جلوگیری شود، نهایت سقف فریم قابل تولید در این نوع کارت گرافیک‌ها برابر با چیزیست که برای چشم انسان قابل درک است، یعنی 60 فریم بر ثانیه. بدین صورت در هر تصویری که کارت گرافیک قرار است آن را تولید کند نهایت نرخ 60 فریم خواهد بود.

از آنجایی که نمایشگرGS65 8RF دارای نمایشگر 144 هرتزی است، در صورتی که رفرش ریت نمایشگر روی 144 هرتز تنظیم شده باشد، قابلیتWhisperMode نهایت سقف فریم بازی‌ها را روی 144 فریم تنظیم می‌کند، بدین صورت بیشتر از این مقدار فریم قابل دستیابی نخواهد بود. به همین ترتیب در صورت تنظیم رفرش ریت نمایشگر روی 60 هرتز، نهایت نرخ فریم قابل دستیابی 60 فریم خواهد بود.

عکس شماره9

حالGS65 8RF توانست با رفرش ریت 60 هرتز در تمامی بازی‌های مورد تست ما به راحتی به نرخ 60 فریم دست پیدا کند. این نتایج در حداکثر جزئیات ممکن و در رزولوشن فول اچ دی بدست آمده‌اند. در صورتی که ما در تست‌های خود برای درک بهتر توان واقعیGTX1070 Max-Q نرخ رفرش ریت و بازسازی نمایشگر را روی 144 هرتز تنظیم کردیم.

نتیجه‌گیری این خواهد بود کهGS65 8RF با در نظر گرفتن ماهیت اولترابوک بودنش، یک دستگاه قدرتمند برای اجرای بازی تحت محدودیت رزولوشن فول اچ دی است و جای هیچ نگرانی از بابت گیمینگ وجود نخواهد داشت. بهترین و ایده‌آل‌ترین حالت برای یک گیمر این است که نرخ فریم 60 یا بالاتر باشد تا هیچ لگ و افت فریمی حس نکند.

PCMark10

جدیدترین نسخه بنچمارکPCMark امتیازی کلی به تمامی منابع سیستم می‌دهد. GS65 8RF توانست امتیاز بسیار خوب 4806 را کسب کند که حدود 200 امتیاز ازP65 Creator بیشتر است.

عکس شماره10

AIDA64

نرم افزارAIDA64 نیز به پردازنده و حافظه رم نیز امتیاز داده و آنها را رتبه بندی می کند. تست های مربوط به حافظه شامل سرعت خواندن، سرعت نوشتن، سرعت کپی و محاسبه میزان تاخیر می باشد.

عکس شماره11

برای پردازنده نیز تست های مختلفی اعم از سریعترین زمان پردازشCPU برای یافتن راه حل مسئله چند وزیر یاCPU Queen Benchmark، پردازش و نرخ بازسازی تصاویر یاCPU PhotoWorx Benchmark، تست فشرده سازی با ترکیب عملکرد پردازنده و حافظه یاCPU Zlib Benchmark، تست رمزنگاری داده ها یاCPU AES Benchmark و در آخر پیاده سازی الگوریتمHashing یاCPU Hash Benchmark در نظر گرفته شده است.

در جدول زیر نتایج بدست آمده از حافظه رمGS65 8RF را در مقایسه با دیگر رقبایش مشاهده می‌کنید، وضعیت سرعت خواندن و نوشتن حافظه 16 گیگابایتیGS65 بهتر از هر لپ‌تاپMSI که تابحال ریویو کرده‌ایم است:

عکس شماره12

Cinebench

در تست بعدی از دو نسخه 11.5 و 15 نرم افزارCinebench استفاده کرده ایم. این نرم افزار در دو بخش مجزا به پردازنده و کارت گرافیک امتیاز می دهد و آنها را رتبه بندی می کند. نتایج بدست آمده در مقایسه با دیگر لپ‌تاپ‌هایMSI بدین صورت می‌باشند:

عکس شماره13  و 14

نکته جالب درباره نتایجGS65 8RF این است که با وجود پردازنده مشترک باP65 Creator، امتیاز پردازنده درCinebench R15 حدود 100 واحد بیشتر است!

Crystal Disk Mark

این نرم‌افزار شناخته شده‌ترین نرم‌افزار تست و بنچمارک هارددیسک وSSD است. حافظه 512 گیگابایتی درGS65 8RF سرعتی بسیار بالا را رقم زده است. در تست خواندن و نوشتن فایل 1 گیگابایتی سرعت خواندن و نوشتن تصادفی بر اساس الگویQ32TI به ترتیب چیزی حدود 2440 مگابایت بر ثانیه و 1892 مگابایت بر ثانیه بدست آمده است.

عکس شماره15

جالب است که حافظهSSD استفاده شده از لحاظ ساختار و نسل با حافظه کینگستون استفاده شده درP65 یکسان است، اما عملکرد ماژول ساخت سامسونگ درGS65 بسیار فراتر از حافظه مشابه ساخت کمپانی کینگستون بوده است! در زیر نتایج دو تستSeq Q32TI و 4K Q32TI را در مقایسه با دیگر لپ‌تاپ‌هایMSI که ریویو کرده‌ایم مشاهده می‌کنید:

عکس شماره 16 و 17

حرارت، صدا و باتری

ابتدا به بررسی وضعیت حرارتی و خنک‌کننده استفاده شده درGS65 8RF می‌پردازیم. خنک‌کننده استفاده شده در این الترابوک دقیقاً مشابهP65 است، یعنیCoolerBoost Trinity که با وجود ضخامت بسیار کم عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد.

این خنک‌کننده دارای 3 فن توربو است که دو عدد برای کارت گرافیک و یک عدد برای پردازنده استفاده می‌شود و رابط بین فن‌ها و هیت‌سینک‌ نیز 4 لوله مسی هدایت‌کننده گرماست که یک عدد بطور اختصاصی برای پردازنده، دو عدد برای کارت گرافیک و یک عدد مشترک استفاده شده است.

عکس شماره  18

همچنین طراحی خروجی هوا نیز بصورت چهار جهته بوده که دو خروجی در طرفین چپ و راست و دو خروجی نیز در پشتGS65 قرار گرفته است.

مثل همیشه ما در تست های شهر سخت افزار، لپ تاپ ها را در دو وضعیت کاریIdle یا حالت آماده به کار که در آن هیچ برنامه و پردازشی در حال اجرا نیست و وضعیت کاریLoad که هم پردازنده و هم کارت گرافیک در ماکزیمم حالت کاری خود هستند تست خواهیم کرد.

این کار به وسیلهThermometer در 9 قسمت از بدنه اصلی اندازه گیری شده است، همچنین میزان دمای خروجی از فن های لپ تاپ و دمایCPU و همچنین  GPU نیز اندازه گیری شده است. باید به اطلاع برسانیم دمای اتاق محل تست 21 درجه سانتی گراد بوده است.

عکس شماره 19

همانطور که مشاهده می‌شود، GS65 8RF در حین کارکرد زیر فشار پردازشی کامل در قسمت فوقانی دمایی حدود 46 درجه سانتیگراد تولید می‌کند. همچنین پردازنده و کارت گرافیک نیز به ترتیب دمایی برابر 91 و 84 درجه سانتیگراد دارند.

خنک‌کنندهCoolerBoost Trinity با فعال شدن در حداکثر توان خود می‌تواند تا حدود 55 درجه سانتیگراد دما را به فضای خارج منتقل کند. اگر پروفایل خنک‌کننده در حالتAuto باشد، دستگاه بطور خودکار با رفتن به وضعیتLoad باعث روشن شدن فن‌ها و گردش در حداکثر توان آنها می‌شود.

عکس شماره 20

اما بطور کلی استفاده از خنک‌کننده قوی در کنار کارت گرافیک‌GTX1070 Max-Q باعث شده تا این اولترابوک نسبت به نسل‌های پیشین که فاقد معماریMax-Q انویدیا بودند، خنک‌تر فعالیت کند. کافیست این نتایج با مدل‌هایی نظیرGS63 قدیمی مقایسه شود. اما کماکان پیشنهاد می‌شود برای تضمین عملکرد صحیح دستگاه در دراز مدت و عدم وارد آوردن آسیب به سخت‌افزار، در حین عملکرد سنگین از خنک‌کننده‌های جانبی استفاده شود و دستگاه روی سطحی صاف و به دور از گرد و غبار قرار گیرد.

صدا

همانندP65 درGS65 نیز از یک جفت اسپیکر در زیر شاسی استفاده شده اما اینبار لوگویDynaudio روی بدنه دستگاه عنوان می‌کند که این بلندگوها ساخت کمپانی مشهور دانمارکی هستند و صدایی متفاوت را عرضه می‌کنند.

اما در واقعیت ما تفاوت خاصی بینP65 وGS65 نیافتیم. در صورتی که اسپیکرها دقیقاً همانی هستند که درP65 استفاده شده و به نظر می‌رسد لوگویDynaudio صرفاً یک بازی تبلیغاتی از سویMSI باشد.

عکس شماره 21

بلندی صدا در این اولترابوک در بیشینه حالت خود 74.2 دسی‌بل محاسبه شده است. از بعد منطقی نیز نباید انتظار زیادی از اولترابوک‌ها برای صدایی رسا و پرحجم داشت، اسپیکرهایGS65 عالی نیستند اما خیلی ضعیف هم نخواهند بود و می‌توانند نیازهای روزمره کاربر را مرتفع کنند.

باتری

باتری لیتیومی استفاده شده درGS65 همان باتری 4 سلولی با توان اسمی 80.25 وات بر ساعتی است که درP65 قرار داشت. MSI عنوان کرده که در استفاده ترکیبی با خاموش کردن نور پس زمینه صفحه کلید و نور 50% نمایشگر و عدم استفاده سنگین از پردازنده و کارت گرافیک، می‌توانید تا 8 ساعت شارژدهی از این باتری دریافت کنید.

عکس شماره 21

با آداپتور 180 واتی عرضه شده مدت زمان شارژ باتری حدود 100 دقیقه خواهد بود و اگر دستگاه روشن باشد و در حین استفاده آن را شارژ کنید این مدت بیشتر هم خواهد شد.

مثل همیشه ما تست باتری را توسط نرم‌افزارBatteryEater انجام دادیم که به ما نشان می‌دهد لپ‌تاپ مورد نظر با استفاده حداکثری از پردازنده و کارت گرافیک چقدر می‌تواند روشن بماند. در این تستGS65 8RF توانست 68 دقیقه در حداکثر وضعیت کاری خود شارژدهی داشته باشد. بدین معنی که با یکبار شارژ می‌توانید 68 دقیقه با جزئیات بالا بازی کنید یا کارهای سنگین نظیر رندرینگ و ... داشته باشید.

جمع‌بندی و امتیاز شهر‌سخت‌افزار

تا اینجا بارها شباهت‌ها و موارد مشترک بینGS65 8RF وP65 Creator را ذکر کردیم. این دو دستگاه در حقیقت یک محصول هستند که تفاوت آنها تنها در رنگ‌ بدنه، مشخصات کارت گرافیک، خصوصیات نمایشگر و برخی موارد جزئی دیگر است.

در حقیقتMSI این حق انتخاب را به کاربران خود می‌دهد که اگر نیاز گیمینگ نداشته و علاقه‌ای به یک دستگاه پر زرق و برق ندارند به سراغ محصولی مشابه از سری پرستیژ بروند.

ر دو محصول هم کیفیت ساختی مشابه داشته و بطور واقع بینانه تفاوت خیلی فاحشی در عملکرد در آنها مشاهده نمی‌شود. اگر علاقه‌مند به گیمینگ و بازی هستید و دنبال این هستید که دستگاهی داشته باشید که به سادگی آن را حمل کرده و هرجا بازی کنید، GS65 8RF دقیقاً همان چیزی است که می‌خواهید.

یک اولترابوک خوش ساخت با طراحی مدرن و بدنه‌ای آلومینیومی به همراه نمایشگری بسیار دقیق و سریع و با نرخ بازسازی 144 هرتزی، کارت گرافیکی کاملاً بهینه از لحاظ مصرف انرژی و تولید حرارت اما پرقدرت و چابک، پردازنده 6 هسته‌ای قدرتمند، حافظهSSD فوق سریع با قابلیت افزایش ظرفیت، یک کیبورد اعلاء با کلیدهای رنگی و امکان شخصی سازی رنگ‌های دلخواه برای هر کلید و در آخر شارژدهی مناسب و بسیاری موارد دیگر چیزیست که این‌ روزها در بازار ایران سخت پیدا می‌شود.

اگرچه این دستگاه مدل سال 2018 از این سری است و دیر وارد بازار ایران شده اما در همین برهه زمانی با توجه به برچسب قیمتی آن، رقبای چندانی نمی‌توان برایش یافت.

 

منبع : شهر سخت افزار




صفحه اصلی

|

ماتريس

|

محصولات

|

ارتباط با ما

|

جستجو

كليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شركت ماتريس می باشد. © ماتريس 1393-1389