کارت های گرافیکی جدید نسبت به نسلهای گذشته افزایش قدرت چشمگیری داشتهاند. بطور متوسط هر نسل از کارتهای گرافیکی عرضه شده توسط شرکتهای AMDو nVIDIA نسبت به نسل قبل خود دو برابر قویتر هستند. با این وجود قیمت کارتهای گرافیکی تقریبا ثابت میباشد. با این تفاسیر همواره کارت های گرافیکی جدیدتر با قیمت برابر کارایی بسیار بیشتری نسبت به نسل قبل از خود نشان میدهند.
انتخاب یک کارت گرافیکی از میان انتخاب مدلهای متفاوت که از برندهای گوناگون عرضه میشود کار دشواری به نظر میآید و شاید بتوان این مساله را به انتخاب یک اتومبیل مناسب تشبیه کرد که پارامترهای متفاوتی را باید برای یک انتخاب صحیح در نظر گرفت.
شرکتهای سازنده تراشه های گرافیکی که همان AMD و nVIDIAهستند، برای هر تراشه گرافیکی خود طراحی مرجع (reference) و سادهای ارائه می دهند و آن را در اختیار شرکتهای طرف قرارداد خود برای ارائه به بازار قرار میدهند. این شرکتها ابتدا با استفاده از طراحی مرجع کارتهای گرافیکی را روانه بازار میکنند و سپس برخی از شرکتها، اقدام به طراحی بورد های بهتر برای تراشه های گرافیکی مینمایند که در اصطلاح آنها را non-reference یا غیر مرجع مینامیم.
مدلهای غیر مرجع با وجود قیمت بالاتر خود (که معمولا زیاد هم بالاتر نیست) طرفداران زیادی در بین خریداران دارند. این مدلها معمولا بصورت اورکلاک شده روانه بازار میشوند و به طور میانگین 10% سرعت بیشتری نسبت به طراحی مرجع برخوردار هستند. این کارتهای گرافیکی از خنک کنندههای قویتری نسبت به مدل مرجع بهرهمند هستند. این خنک کنندههای قویتر دمای کارت گرافیکی را پایینتر آورده و موجب افزایش طول عمر آن میشود.
هر دو کارت گرافیکی موجود در تصویر بالا از تراشه گرافیکی nVIDIA Geforce GTX 560 Ti بهره میبرند. تصویر سمت چپ طراحی مرجع شرکت nVIDIA برای این تراشه گرافیکی بوده و تصویر سمت راست تصویری از یک کارت گرافیکی غیر مرجع تولیدی شرکت MSI با نام N560GTX Ti Hawk است. تفاوت ظاهری این دو کارت به دلیل تفاوت در سیستم خنک کننده کاملا مشخص است. این کارت گرافیکی غیر مرجع با وجود اینکه 15% از مدل مرجع سریعتر میباشد، در عین حال 17 درجه سانتیگراد خنکتر بوده و در هنگام کار صدای کمتری نیز تولید میکند. پارامتر صدای فن نیز از جمله عوامل مد نظر خریداران است.
سایتTom’sHardware یکی از معتبرترین وب سایتهای سخت افزاری جهان بشمار میرود که در سالها به تست و بررسی قطعات سخت افزاری از برندهای مختلف پرداخته است. این وب سایت اخیرا در مقالهای به بررسی کارتهای گرافیکی میان قیمت پرداخته که بسیاری از علاقه مندان کارتهای گرافیکی خود را از این رده انتخاب میکنند. هدف از این بررسی معرفی برترین مدلهای غیر مرجع و مناسبترین انتخابها برای خرید میباشد.
این وب سایت تراشه های گرافیکی زیر را برای رده قیمت متوسط انتخاب کرده است و چندین مدل غیرمرجع از برندهای متفاوت را با مدلهای مرجع شرکتهای AMD و nVIDIA مقایسه کرده است :
nVIDIA : GeForce GTX 550 Ti & Geforce GT 560 Ti
AMD:Radeon HD 6790 & Radeon HD6850 & Radeon HD 6870
برای تست کارایی کارتهای گرافیکی از نرم افزارهای متفاوتی استفاده شده است. نرم افزار تست گرافیکی 3DMark 11از سوی شرکت Futuremarkبعنوان اولین تست این بررسی انتخاب میشود. با توجه به میان قیمت بودن کارتهای گرافیکی موجود در این بررسی، از حالتهای پایینتر جهت تست کارتهای گرافیکی استفاده شده و امتیاز مربوط به تستهای پردازنده در آن دخالتی ندارد.
دیگر نرم افزار مخصوص تست کارتهای گرافیکی که در این بررسی به کار رفته Unigine Sanctuary v.2.3 است و علاوه بر آن چند عنوان بازی مطرح با گرافیک بالا نیز برای این بررسی مورد استفاده قرار گرفتهاند. اسامی این بازیها به تفکیک نسخه DirectXآنها بدین شرح میباشد:
این سایت امتیاز کارت گرافیکی در تستهای مختلف، صدای تولیدی و مصرف انرژی کارت گرافیکی را ملاکهای خود در انتخاب کارتهای گرافیکی برتر قرار داده و در هر سه زمینه کارتهای برتر را معرفی نموده است.
با توجه به اینکه امروزه کارتهای گرافیکی نسبت به پردازندهها از کارایی بهتری برخوردار هستند، سیستم تست به یک پردازنده قوی جهت کارهای 3D مجهز شده و سپس تا حد مطلوبی اورکلاک شده است. دلیل این امر جلوگیری از ایجاد گلوگاه از سوی پردازنده برای کارت گرافیکی می باشد.
همچنین این سایت از ابزارهای حرفهای و روشهای مناسبی جهت اندازهگیری مصرف کارت گرافیکی و همچنین صدای تولید شده توسط کارتهای گرافیکی نموده است تا بهترین نتیجه را برای هر یک از برندهای حاضر در این بررسی بدست آورد.
سیستم تست مورد استفاده در این بررسی بدین شکل است :
در این بررسی کارتهای گرافیکی شرکت MSIدر سه تراشه Radeon HD 6870،Radeon HD 6850 وGeForce GTX 560 Ti به رقابت با رقیبان خود از دیگر برندها خواهند پرداخت.
نتایج تست های گرافیکی :
در این تستها و در ردهGeForce GTX 560 کارت گرافیکی MSI GTX 560 Hawk در رقابتی نزدیک به جایگاه دوم رسید و در برخی از دیگر تستها کارت شرکت MSIدوم شد، در کلاس Radeon HD 6870 کارتهای گرافیکی غیر مرجع شرکتهای مختلف عملکرد یکسانی دارند و نمیتوان بطور قطع یکی از آنها را نسبت به دیگری برتر دانست.
در قسمتRedeon HD 6850 کارتگرافیکیMSI Radeon HD 6850 Cyclone Power Edition با اختلاف زیادی نسبت به رقبا در تمامی تستهای گرافیکی بالاترین امتیاز را به خود اختصاص داده است. بنظر میرسد HD 6850 Cyclone Power Editionبرای مقابله با سایر رقبا بیش از اندازه قوی می باشد.
نتایج تست های مربوط به مصرف انرژی :
نتایج این تست بسیار جالب است. کارت گرافیکی Point Of View GeForce GTX 560 Ti Beastکه کارایی بسیار نزدیکی به MSI GeForce GTX 560 Ti Hawkداشت مصرف انرژی حدود 50% بالاتر نسبت به کارت گرافیکی شرکت MSI دارد!
جالب اینکه MSI GTX 560 Ti TwinFrozr II با وجود سرعت بالاتر حتی از کارت گرافیک مرجع شرکت nVIDIA کم مصرفتر است!
کارت گرافیکی دیگر شرکت MSI نیز شرایط مشابهی دارد. MSI Radeon HD 6870 TwinFrozr II حتی از کارت مرجع نیز مصرف انرژی پایین تری دارد، در حالی که کارایی برابری با سایر مدلهای غیر مرجع از سایر برندها دارد.
در موردMSI Radeon HD 6850 Cyclone Power Edition نیز بخوبی مشخص است که این کارت با وجود اینکه در قدرت گرافیکی در این رده با اقتدار نسبت به سایر کارتها پیشتاز بود، فقط 3 وات مصرف بیشتر نسبت به طراحی مرجع کارت گرافیکی AMD Radeon HD 6850 دارد.
برتری کارتهای گرافیکی شرکتMSI در زمینه مصرف انرژی بر کارتهای گرافیکی سایر برندها کاملا واضح است. در این زمینه باید اشاره داشت به تکنولوژیهای منحصر به فرد شرکت MSI که در طراحی مدار تغذیه کارتهای گرافیکی غیر مرجع خود از آنها بهره می گیرد.
بد نیست برای اثبات این ادعا به مدار تغذیه کارت گرافیکیMSI GeForce GTX 560 Hawk که در قسمت اول نشان داده شد توجه بیشتری نمود. استفاده از خازن های Hi-C Cap وچوکهای ویژه با تکنولوژی جدید، Copper MOSها و سایر فناوریها را میتوان دلیل این امر و طول عمر بالای کارتهای گرافیکی MSI دانست.
رکوردهای اورکلاکینگ بیشماری که توسط این کارتهای گرافیکی ثبت میشوند نیز گواهی دیگر بر این ادعا هستند.
نمودار کارایی به ازای هر وات توان مصرفی:
در این قسمت از بررسی این سایت نموداری ارائه شده که در آن کارتها با فاکتوری به نامPerformance per Watt با یکدیگر مقایسه شدهاند. برای هر کارت گرافیکی امتیاز متوسطی از مجموع امتیازات حاصل شده در تستهای گرافیکی محاسبه و سپس این امتیاز بر میزان مصرف آنها بر حسب وات تقسیم شده است.
نتایج حتی از قسمت قبل نیز جالبتر میشوند. کارتهای گرافیکی MSI Radeon HD 6850 Cyclone Power Edition و همچنینMSI Radeon HD 6870 Twin Frozr II در میان 29 کارت گرافیکی تست شده، جایگاههای اول و دوم را کسب کردهاند. MSI GeForce GTX 560 Ti Hawk نیز در میان کارتهای گرافیکی مجهز به تراشه گرافیکی شرکتnVIDIA پیشتاز است.
نکته قابل توجه این است که کارتهای گرافیکی مبتنی بر تراشه گرافیکی nVIDIA GeForce GTX 560 Tiشرکتهای دیگر که کارایی خوبی از خود نشان داده بودند در پایین ترین رتبه این فهرست جای دارند.
نمودار دمای کارت گرافیکی :
دمای کارت گرافیکی از عوامل مهم در انتخاب یک کارت گرافیکی توسط کاربران است. دمای کارت گرافیک هر چه پایینتر باشد طول عمر و پایداری کارت گرافیکی بیشتر میشود. دمای کارت گرافیکی به میزان اورکلاک، کیفیت مدار تغذیه و طراحی سیستم خنک کننده بستگی دارد.
آنچه که مشخص استMSI Radeon HD 6850 Cyclone Power Edition در این ردهبندی نیز به سایر رقبای خود امکان رقابت نمیدهد. دو کارتگرافیکی مبتنی برnVIDIA GeForce GTX 560 Tiشرکت MSI نیز خنکترین کارت گرافیکی در رده خود هستند.
نمودار میزان آلایندگی صوتی :
این نمودار میزان صدای تولیدی توسط سیستم خنک کننده کارت گرافیکی را نمایش می دهد. ممکن است از صدای تولیدی کارت گرافیکی خود در هنگام اجرای بازیها ناراضی باشید. این عامل نیز از مهمترین عواملی است که در هنگام خرید یک کارت گرافیکی مناسب باید به آن توجه کرد.
صدای تولید شونده توسط کارتهای گرافیکی تا حد زیادی به خنک کننده کارت گرافیکی بستگی دارد. همانطور که از نمودار استنباط می شود کارتهای گرافیکی شرکت MSI عملکرد مساعدی در این زمینه داشته اند و کارت گرافیکی MSI Radeon HD 6870 Twinfrozr II با اختلاف زیادی خنکترین کارت گرافیکی در میان 29 کارت گرافیکی تست شده می باشد.
نتیجه گیری نهایی : اعلام برندگان
در زمینه کارایی به ازای توان مصرفی، کارت گرافیکی MSI Radeon HD 6870 TwinFrozr II توانست رتبه اول را کسب کند. MSI Radeon HD 6850 Cyclone Power Edition که در میان کارتهای گرافیکی هم خانواده خود بی رقیب بود، مقام سوم را کسب کرد.
در زمینه کارایی گیمینگ نیز کارت گرافیکی MSI GeForce GTX 560 Ti Hawkمقام دوم را به خود اختصاص داد. هر چند از مصرف برق پایین این کارت در مقابل رقیبانش نیز نباید غافل شد.
در زمینه کم صدا بودن نیز برنده این بررسی کارت گرافیکی MSI Radeon HD 6870 TwinFrozr IIمیباشد.
نکته قابل توجه قرار گیری سه کارت شرکت MSI با تراشه های گرافیکی متفاوت در انتخاب نهایی سایت TomsHardware است. کارتهایی که تمامی آنها شایستگی خود را، در دسته بندی مربوط به خود نمایش گذاشتند.
کسب 4 عنوان از 9 عنوان ممکن بار دیگر ثابت میکند که چرا شرکت MSI به عنوان برترین برند تولید کننده کارت گرافیکی در جهان شناخته می شود.
|