بررسی اجمالی مادربورد ASUS ROG X399 ZENITH EXTREME یکتای قدرتمند

بررسی اجمالی مادربورد ASUS ROG X399 ZENITH EXTREME یکتای قدرتمند تاریخ انتشار خبر: ۱۳۹۶/۰۸/۰۹

شرکت ایسوس برند ROGرا در سال ۲۰۰۶با هدف تولید بهترین سخت‌افزارها و تجهیزات جانبی برای گیمرها و اورکلاکرها تاسیس کرد؛ برند مذکور در ابتدا با نام Gوارد بازارهای جهانی شد و کمی بعد به افتخارات و جوایز زیادی دست یافت؛ “شامینو” شخصی است که در ابتدا پیشنهاد تاسیس این برند را ارائه کرد و خودش هم در ابتدا طراحی و توسعه محصولات این برند را بر عهده داشت. واژه ROGمخفف Republic Of Gamersبه معنی جمهوری گیمرها می‌باشد. طی تولد این برند گیمینگ، شرکت ایسوس بنا بر اهمیتی که برای گیمرها قاعل است برای اولین بار خطوط تولیدات مستقلی را برای تولید محصولات گیمینگ احداث کرد.

از زمان شروع کار این برند محصولات گیمینگ تا به‌ حال، هر ساله شاهد سبد محصولات بیشتری از عرضه محصولات گیمینگ شرکت ایسوس تحت برندهای زیر مجموعه گیمینگ متفاوت آن بخصوص در دو دسته قطعات اصلی و جانبی آن هستیم؛ ایسوس محصولات گیمینگ خود را در چندین برند مانندROG وROG STRIX تقسیم کرده است که هر کدام از رنج قیمتی و کارایی خاص و متفاوتی نسبت به یکدگیر برخوردارند، اما در صدر این لیست ایسوس بالارده ترین محصولات گیمینگ و پرچمداران خود را در این بخش با برندROG عرضه می‌کند.

ایسوس همواره علاقه‌مند به استفاده از نام‌های پر معنا و بخصوص تاریخی برای نامگذاری محصولات خود است؛ این علاقه را از سوی ایسوس را می‌توان از نام خود آن دریافت، زیرا نام ایسوس نیز بر گرفته شده از پگاسوس (به معنای اسب بالدار) است، که در نهایت چهار حروف اصلی پگاسوس نام اسوس را تشکیل دادند. به کنار از نام اسوس، در محصولات رده گیمینگ این شرکت نیز می‌توان شاهد نام‌هایی مانند: ماکسیموس، سیکا یا استریکس و بسیاری از نام‌های دیگری نیز باشیم. این عادت نامگذاری ایسوس نیز تنها جنبه زیبایی را همراه خود ندارد، بلکه برای انتخاب نام هر رده یا محصولی شرکت ایسوس تمام تلاش خود را کرده است، که برای هر محصول نامی متناسب با آن را انتخاب کند.

اثبات این سخن تعریفی را می‌توان از محصول مورد بررسی که پیش رو داریم دریابیم. نام Zenithبه معنای بالاترین نقطه در آسمان یا قله کوه است، اما برای معرفی محصول پیش روی ما در این نوشتار نام “زنیس” را به این شکل می‌توان خواند، وقتی یک چیز قوی‌تر و بسیار موفق‌تر است!

معرفی چیپ ست X399و پردازنده‌های رایزن تردریپرRyzen ThreadRipper

مدتی بود شرکتAMD آنچنان در رقابت با پردازنده‌های رده دسکتاپ اینتل نتایج موفقیت آمیزی را نداشت، اما این روال در جایی پایان یافت که پای رایزن به میان آمد. شرکتAMD پس از موفقیت‌هایی که توانست از پردانده‌های رایزن کسب کند، و سهم بازاری را که از سوی اینتل توانست برای خود بدست آورد معرفی پردازنده‌های جدید ردهHEDT (سری بالا رده دسکتاپ) موسوم بهThreadRipper (ترد ریپر) را آغاز کرد. پردازنده‌های تردریپر آخرین نسل از پردازنده‌های بالا رده شرکتAMD با سوکت پردازندهTR4 و مبتنی بر چیپ ستX399 هستند.

شرکتAMD تنها پردازنده‌هایی با تعداد هسته‌های پردازشی‌بالا را عرضه نکرده است، بلکه در کنار هسته‌های پردازشی بالا می‌توان به کنترلرهای 4 کاناله حافظه برای این پردازنده‌ها و همچنین حضور 64 خطوط ارتباطیPCI-E نسل سوم در این پردازنده‌ها اشاره داشت. به لطف این این خطوط ارتباطی می‌توان در این پلت‌فرم از قابلیت پیکربندی چندین کارت گرافیک بصورت همزمان و یا استفاده از چند درایوSSD مبتنی بر سوکتM.2 نیز بهره‌مند بود.

بی شک سرعت حافظه‌های اصلی در هر سری جایگاه مخصوص خود را برای نمایانگری سرعت و قدرت یک نسل را دارد. پردازنده‌های تردریپر در ساختار خود دارای کنترلر حافظه چهار کاناله هستند. کنترلر حافظه 4 کاناله موجود در پردازنده‌های تردریپر می‌تواند راه رسیدن به قدرت واقعی را میسر سازد، بخصوص در حالتی که برخی از مصارف مبتنی بر پردازش‌های سنگین به پیکر بندی 4 کاناله حافظه‌های اصلی سریع نیاز است. با این حالThreadRipper با کنترلر حافظه چهار کاناله خود حداقل از چهار شکافDIMM جهت اتصال حافظه‌های اصلی(RAM) از نوعDDR4 پشتیبانی می‌کند. میزان نصب حافظه در پلت‌فرمX399 تنها به چهار عدد منتهی نمی‌شود، بلکه با سخت افزارهای موجود و همچنین مادربرد پیش روی ما امکان نصب حافظه اصلی تا 8 عدد با فرکانس پایه 2133 مگاهرتز و حداکثر فرکانس 3200 و حتی 3600 مگاهرتز در حالت اورکلاک میسر شده است.

پردازنده‌هایThreadRipper همانطور که گفته شده است مبتنی بر یک سوکت پردازنده موسوم بهTR4 هستند، و این نوع سوکت پردازنده دارای 4094 پین اتصال است. از چنین مشخصاتی می‌توان به جزئیات فیزیکی بزرگ پردازنده‌های تردریپر پی‌برد، که همانطور که در تصویر شاخص این نوشتار مشاهده کردید، TR4 یک سوکت پردازنده بزرگ، برای پردازنده‌هایی واقعا بزرگ است! و به لطف ساختارMCM (multi chip mudel) پردازنده‌های تردریپر، علت این بزرگ ابعاد بودن پردازنده‌های تردریپر مشخص می‌شود.

پردازنده‌های تردریپر در زیر سطح انتقال حرارت(IHS) خود چهار واحدDie که هر کدارم به تنهایی یک پردازنده کامل هستند را دربر دارند که در این حالت ساختار چنین پردازنده‌هاییMCM نامگذاری می‌شود. هر واحدDie در پردازنده‌هایThreadRipper دارای دو واحد کوچک‌ترCCX است و هر واحدCCX چهار هسته پردازشی و هشت رشته پردازشی، در کنار دیگر کنترلرها وجود دارد. در این ساختار پردازنده‌های رایزن تردریپر از توان بکارگیری تمامیDie های موجود برخوردار نیستند، زیرا دو واحدDie غیرفعال هستند و طبق گفته شرکت سازنده امکان فعال سازی آنها نیز وجود ندارد.

لیست پردازنده‌های تردریپرThreadRipper

در مقابل لیست بزرگ از پردازنده‌های سریEXTREME شرکت اینتل با سوکت پردازندهLGA 2066، شرکت AMD تا به حال تنها 3 از پردازنده‌هایThreadRipper)تردریپر) را معرفی کرده است که شامل مدل 1900X، 1920 X و قدرتمندترین مدل این رده 1950Xمی‌شود. پردازنده‌های سری تردریپر با برخورداری از فناوری ساخت 14 نانومتری، تعداد هسته‌های پردازشی بالا و در کنار دیگر امکانات بسیار خوب خود همانندXFR آماده برای رقابت با ردهEXTREME اینتل و مصارف گیمینگ و تولید هستند.

قابلیتXFR را در پردازنده‌هایی از سویAMD می‌توان دیدی که حرفX را در پسوند خود داشته باشند، که این قابلیت مذکور شامل حال تمامی مدل‌های تردریپر شده است. قابلیت XFR موجب اورکلاک خودکار پردازنده در شرایط محیا است که سبب افزایش فرکانس پردازشی پردازنده شده که نتیجه افزایش کارایی چشمگیری را خواهد داشت. در ادامه به شرح کوتاه پردازنده‌هایThreadRipper خواهیم پرداخت.

پردازنده 1900X

این پردازنده در رده پردازنده‌های ترد ریپر ضعیف‌ترین مدل و ارزان قیمت‌ترین است که جایگاه سوم را برای خود دارد. این پردازنده دارای 8 هسته پردازشی، 16 رشته پردازشی، فرکانس پردازشی پایه 3.8 گیگاهرتز، حداکثر فرکانس پردازشی 4 گیگاهرتز و همراه با قابلیت XFRمی‌باشد که در ابتدای این بخش به توضیح آن پرداختیم. همچنین پردازنده 1900X دارای 768KB حافظه کش سطح اول L1 Cache)، 4MB ) حافظه کش سطح دوم L2 Cache) و 16MB) حافظه کش سطح سوم L3 Cache) ) با فناوری ساخت 14 نانومتر و توان حرارتی 180W وات این پردازنده اشاره است.

پردازنده 1920X

پردازنده بعدی مدل 1920X است که در میان مدل قبلی و پرچمدار جایگاه دوم را دارد؛ این پردازنده دارای تعداد هسته‌های پردازشی بیشتر موسوم به 12 هسته و 24 رشته پردازشی است. همچنین دارای فرکانس پایه پردازشی 3.5 گیگاهرتز و حداکثر فرکانس پردازشی 4 گیگاهرتز است. درباره قابلیت‌های ذکر شده در مدل قبلی، پردازنده 1920X چیزی کم‌تر از مدل قبلی ندارد، بلکه دارای 1.125MB حافظه کش سطح اول(L1 Cache)، 6MB حافظه کش سطح دوم(L2 Cache) و 32 MB حافظه کش سطح سوم(L3 Cache)  و همچنین با فناوری ساخت 14 نانومتر با همان توان حرارتی 180 وات مانند پردازنده قبلی می‌باشد.

پردازنده 1950X

و در میان دو مدل ضعیف‌تر از همه مهم‌تر جا دارد از پرچمدار و قدرتمندترین پردازنده تردریپر در این سری گفته شود؛ پردازنده 1950X دارای تعداد هسته‌های پردازشی بیشتر موسوم به 16 هسته و 32 رشته پردازشی به نسبت مدل قبلی است، اما فرکانس پردازشی پایه کمتر از مدل قبلی بوده و معادل 3.4 گیگاهرتز است ولی فرکانس پردازشی افزایشی آن بدون تغییر برابر با 4 گیگاهرتز است. درباره حافظه‌های کش نیز این پردازنده دارای 1.5MB حافظه کش سطح اول(L1 Cache)، 8MB حافظه کش سطح دوم(L2 Cache) و مجددا 32MB حافظه کش سطح سوم(L3 Cache)، 180وات توان حرارتی با فناوری ساخت 14 نانومتر است.

نکته: تمامی پردازنده‌های ThreadRipperضریب باز هستند، و اورکلاک کردن آنها امکان پذیر است.

مادربرد ASUS ROG X399 ZENITH EXTREMEدارای یک جعبه شکیل، زیبا و البته سنگین است. در قسمت جلو این جعبه همانند تمامی مادربردهای سری ROGفعلی، نام محصول در سمت چپ و نشان Republic of Gamers جمهوری گیمرها نیز در بالا گوشه سمت راست درج شده است. شاید کمی ظاهر این جعبه ساده به نظر برسد، اما این گونه سادگی در طراحی با آمیختگی دو رنگ قرمز و مشکی مرتبط با برند گیمینگ ROGایسوس را می‌توان خاص نامگذاری کرد. در قسمت پایین تصویر مورد بحث، به نوع سوکت پردازنده TR4و پلت‌فرم X399مادربرد، در کنار ویژگی‌های این مادربرد همچون سیستم هماهنگ سازی نورپردازی AURA Syncاختصاصی شرکت ایسوس و پیکربندی SLIو Crossfireاشاره شده است.

 

قطعات داخل این جعبه مشکی رنگ به شرح زیر هستند:

یک دفترچه راهنمای کاربر

شش عدد کابل ساتا(SATA III) با پنهای باند 6 گیگابیت بر ثانیه

دو عدد آنتن شبکهWiFi از نوع AD و AC

یک نگهدارنده کارت گرافیک (VGA Holder) جهت کاهش وزن وارده بر روی اسلاتPCIE

یک کارت ROG DIMM.2 برای نصب دو حافظه ذخیره سازی SSD سوکتM.2

یک کارت شبکه پر سرعتROG AREION 10G برای دستیابی به پهنای باند 10 گیگابیت بر ثانیه

یک کارت افزایندهFan Extention به همراه کابل‌ها و پیچ‌های آن

یک پل SLI HB دو مسیر

یک پل SLI HB سه مسیر

یک پل SLI HB چهار مسیر

چندین استیکرROG زیبا ( هر چقدر که دلتون بخواد استیکر هست :دی)

یک جا لیوانیROG

یکQ Connector جهت نصب آسان پورت‌های پنل کیس

پیچ‌های مورد نیاز برای نصب روی سوکتM.2

دو کابل افزایندهRGB

سه کابل سنسور حرارتی

یک درایو USB Flash حاوی درایورهای مادربرد

 

برگرفته از سایت ترنجی




صفحه اصلی

|

ماتريس

|

محصولات

|

ارتباط با ما

|

جستجو

كليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شركت ماتريس می باشد. © ماتريس 1393-1389