در این بخش توان مصرفی کل سیستم را (توان مصرفی از برق شهر توسط پاور سیستم) توسط دستگاه وات متر دیجیتال در دو وضعیت با کارت گرافیک مجزا و بدون کارت گرافیک مجزا در دو حالت Idle 15 دقیقه بدون هیچ گونه فعل و انفعال) و در حالت Load کامل CPUوGPU بهواسطه 15 دقیقه اجرای هم زمان تست CPU: OCCT و تست Burn-in نرم افزار FurMark اندازه گیری کردیم. نتیجه به دست آمده به شرح زیر است:
همانطور که ملاحظه میکنید بهصورت کلی با پلتفرمی با مصرف بهینه انرژی روبرو هستیم. البته بهوضوح مشخص است مادربرد میان ردهای که برای بررسی این پردازنده در اختیار داشتیم در وضعیتIdle عملکرد جالبی در مدیریت مصرف انرژی ندارد اما رو هم رفته مصرف انرژی این پردازنده 8 هستهای به طرز محسوسی کمتر از رقبای هم رده خود است.
اما همانند روال قبلی همواره سعی کردیم اولین تست یک پلتفرم با پردازنده و مادربردهای مبتنی بر معماری جدید همراه با آنالیز مصرف انرژی در شرایط و کاربردهای مختلف باشد. در نمودار زیر میتوانید نتیجه این آنالیز را مشاهده کنید:
از نمودار بالا چند نکته مهم میتوان استخراج کرد:
- مصرف انرژی این مادربرد در حالتSleep حدود 1.5 W است که این میزان در حالت فعال سازی قابلیتERP به حدود 1 W رسیده است. نتیجهای که فوقالعاده ممتاز و بدون نقص محسوب میشود.
- همانطور که ملاحظه میکنید ما در دو حالت میزان مصرف انرژی حالت بیباری(Idle) سیستم را اندازه گرفتیم. در حالت اول تنظیمات Balanced پیش فرض سیستم عامل انتخاب شده است که در این حالت فرکانس هسته پردازنده در وضعیت بیباری به حداقل ممکن نزول میکند؛ اما در حالت دوم که پس از نصب نرم افزار Ryzen Master به تنظیمات Power Option سیستم عامل اضافه میشود به دلیل افزایش کارایی و کاهش زمان تأخیر این حالت غیرفعال شده و در حالت بیباری فرکانس هستههای پردازنده بر روی فرکانسی بهمراتب بالاتر تنظیم میشوند. AMD دلیل این امر را بهینه نبودن سیستم عاملهای کنونی با پردازندههای با معماری Ryzen بیان کرده است. همانطور که ملاحظه میکنید این قابلیت حدوداً 1 W به مصرف انرژی سیستم در حالت بیباری اضافه کرده است. البته این میزان اختلاف، بر خلاف پردازندههایThreadripper، در این پلتفرم محسوس نیست و میتوان از آن صرف نظر کرد
- مصرف انرژی این پلتفرم در حین کاربردهای روزمره و عادی نظیر مرور وب و پخش فایلهای چند رسانهای در مقایسه با پردازندههای 4 و 6 هستهای با سوکتLGA1150 حدوداً 15 الی 20% بیشتر است، اما در کاربردهای کاملاً Multithread و گیمینگ نتایج به سمت پردازندههای 65W این پلتفرم نظیرAMD Ryzen 7 1700 سنگینی میکنید. البته اگر این مقایسه را با پردازندههای پلتفرم HEDT اینتل انجام دهیم در تمامی حالات پلتفرمAMD Ryzen بهمراتب کم مصرفتر خواهد بود.
- حداکثر توان مصرفی پردازنده طبق نتایج ما حدوداً 90 W است که البته بخشی از 25 W اختلاف موجود در مقایسه با میزان اعلام شده توسط AMD برای این پردازنده 65W میتواند به دلیل نصب ماژولهای حافظه با فرکانس 3200 MHz و تا حدودی تلفات حرارتی مدار رگولاتور ولتاژ پردازنده باشد.
- سامانههای مدیریت مصرف انرژی پردازنده و مادربرد در کاربردهای گیمینگ بسیار هوشمندانه عمل میکنند و در این بخش میتوان نمره قبولی برای این پلتفرم در نظر گرفت.
-حداقل پاور پیشنهادی ما برای راهاندازی بدون دغدغه این پلتفرم همراه با یک کارت گرافیک ردهبالا، یک پاور Active PFCمدرن با توان واقعی 550W الی 600Wاست. البته اگر نیازی به کارت گرافیک ردهبالا ندارید و صرفاً یک کارت گرافیک رده پایین و ارزان قیمت نیازهای شما را برطرف میکند پاوری با توان واقعی350Wالی 400Wانتخاب مناسبی برای این پلتفرم محسوب میشود.
بدون شک یکی از نقاط قوت پلتفرم AMD Ryzenعملکرد فوقالعاده خنک پردازندههای با این معماری است. مصرف انرژی بهینه در کنار اتصال بسیار پربازده میان Dieو IHSاز مهمترین دلایل ثبت این نتیجه ممتاز و بینظیر هستند. در واقع حتی کولرهای ارزان قیمت و میان رده با قیمت کمتر از 100 هزار تومان نیز بهراحتی از دفع حرارت پردازندههای 65Wاین پلتفرم بر خواهند آمد. همچنین بر خلاف پردازندههای جدید اینتل، رنج پایین حرارت پردازندههای این پلتفرم نقش مهمی در افزایش عمر آنها خواهد داشت.
تست پهنای باند و Latencyحافظه توسط نرمافزار AIDA64
تست پهنای باند حافظه از جمله تستهایی هست که نتایج آن کاملاً به وضعیت سیستمعامل، فرکانس و معماری ساخت پردازنده و کنترلر حافظه، Biosهوشمند در انتخاب بهترین و عین حال پایدارترین تایمینگ های اصلی و Advancedو پیکربندی و فرکانس ماژولهای حافظه و Stateهای مختلف مدیریت مصرف انرژی وابسته است.
طبق نتایج بالا پهنای باند ثبت شده در حالت دوکاناله همراه با ماژولهایDDR4 3200MHz بسیار بهینه و در محدوده پردازندههای مدرن اینتل مبتنی بر سوکتLGA1151 طبقه بندی میشود ولی پارامتر Latency یا همان زمان تأخیر دسترسی به حافظه بیش از 66% بیشتر از نمونههای مشابه اینتل است. پارامتری که مقدار کمتر آن نقش مهمی در افزایش کارایی کاربردهای گیمینگ بازی میکند.
در واقع زمان تأخیر بالا در دسترسی به حافظه یکی از مهمترین نقاط ضعف این پلتفرم محسوب میشود و امیدواریم AMDدر نسل جدید پردازندههای AMD Ryzen حتماً این نقطه ضعف را بر طرف یا حداقل کم رنگتر کند.
تستهای کارایی (SISoftware Sandra و AIDA64)
در این بخش سعی شده از تمامی زوایا کارایی این مادربرد محک زده شود. برای همین منظور تستها را به چند بخش عمده تقسیم کردیم. هر بخش توسط تکنیکهای مختلف محاسبه و منطق به شبیهسازی پردازشهای روزمره کاربران در نرمافزارهای چند رسانهای و مهندسی میپردازد. از این رو نتایج به دست آمده که کاملاً استاندارد و مطابق معیارهای جهانی کارشناسان سختافزاری میباشد، معیار بسیار خوبی برای مقایسه عملکرد پلتفرمهای مختلف به شمار میرود.
عوامل بسیار زیادی در شکلگیری نتایج اینگونه تستها مؤثر هستند. از جمله مهمترین این عوامل میتوان به کانفیگ بهینه Biosتوسط کمپانی سازنده، تعبیه Clock Generatorهای بسیار دقیق و عملکرد هوشمندانه تکنیکهای مدیریت مصرف انرژی در مادربرد اشاره کرد.
همانطور که ملاحظه میکنید پردازنده 300 دلاری AMD Ryzen 7 1700در اغلب الگوریتمهای پردازش کاملاً Multithreadو مدرن حتی در حد و اندازههای مدلهای 800 و یا حتی 1000 دلاری اینتل ظاهر میشود اما هر چه از الگوریتمهای آزمایشگاهی فاصله میگیریم و نتایج تستهای شبیه سازی شده دنیای واقع را بررسی میکنیم به دلیل فرکانس پایینتر پردازندههای این پلتفرم در مقایسه با مدلهای مشابه اینتل و البته عدم سازگاری کامل و تا حدودی بهینه نبودن کد نویسی هسته نرم افزارهای کنونی با پردازندههای نسل جدید AMDشاهد افت کارایی پردازندههای این پلتفرم در تستهای نام برده هستیم.
تستهای 3D MARK 11 و MARK 2013
سری نرمافزارهای 3D MARK کمپانی Futuremark از سال 1999 تا حال، بدون شک یکی از محبوبترین و معتبرترین نرمافزارهای تست کارایی کارتهای گرافیک بودهاند.
3DMARK 11 آخرین نسخه از نرمافزارهای تست و محک کارتهای گرافیک کمپانی FutureMark هست. تستهای این نرم افزار مبتنی آخرین API کمپانیMicrosoft یعنیDirectX 11 بوده و از آخرین ویژگیهای واقعگرایانه تصویر در اینAPI نظیرTessellation، Compute shaders و Multi-threading پشتیبانی میکند. توجه داشته باشید که برای اجرای این تست نیاز به یک کارت گرافیک با قابلیت پشتیبانی از DirectX 11 و سیستم عاملWindows 7 یا Windows Vista SP2 دارید.
شاید منحصر به فردترین ویژگی نتایج تستهای این 3 نرم افزار ایزوله بودن نتایج تستهای GPUو CPUهست که نتایج تستهای هر یک از قطعات نامبرده شده را نسبت به دیگری متمایز میکند. این امر کمک میکند تا بر روی پلتفرمهای مختلف نتایجی حدوداً یکسان را برای یک مدل کارت گرافیک داشته باشیم. در نتیجه مقایسه بین مدلهای مختلف کارتهای گرافیک حتی در پلتفرمهای مختلف نیز با سهولت بیشتری انجام میشود.
واضح است که در هر دو تست پردازنده 300 دلاری AMD Ryzen 7 1700عملکردی بهمراتب بهتر نسبت به رقیب هم قیمت اینتلی خود Intel Core i7 7700K دارد.
تستهایPCMARK 7 وPCMARK 8
در این سری نرمافزارهای Benchmarkکارایی کلی سیستم بر اساس تستهای کاملاً Multithreadمانند نمایش و ویرایش عکسهای دیجیتال، پخش و ویرایش انواع مختلف موزیک و ویدئو، پخش تصاویر 3 بعدی مانند انواع گیم، جابهجایی اطلاعات بین device های مختلف، شبیه یازی نرمافزاری امنیتی، رمزگشایی صفحات وب و ... . محک زده میشود.
تستهای Cinebench R15 وPOV-RAY 3.7
این دو نرم افزار بر اساس دو تکنیک کاملاً متفاوت اقدام به ترسیم صحنههای 3 بعدی میکنند. از این رو شبیه سازهای خوبی برای سنجش کارایی سیستم در این نوع کاربردها محسوب میشوند.
ماهیت تست Cinebench درواقع مبتنی بر شبیه ساز نوعی نرم افزار سینمای 4 بعدی هست که بیشتر در استودیوهای ساخت پویانماییهای 3 بعدی استفاده میشود. در این تست تمامی توانایی پردازنده برای ترسیم یک صحنه 3 بعدی با تمام ویژگیهای واقعگرایانه تصویر به کار گرفته میشود.
نرم افزار POV-RAYنیز با استفاده از تکنیک Ray tracingاقدام به ترسیم صحنههای مبتنی بر متن میکند.
تستهای Video Transcoding توسط نرم افزارهای Media Espresso Video Convertorو HandBrake
این دو نرم افزار نیز یک از بهترین و معتبرترین تستهای سنجش کارایی سیستم در پخش و تبدیل فایلهای ویدئویی به فرمتهای مختلف به شمار میروند. پشتیبانی از مدرنترین تکنولوژیها و پربازدهترین الگوریتمها جهت تبدیل قابلهای ویدئویی با بالاترین سرعت و در عین حال باکیفیتترین حالت ممکن از مهمترین ویژگیهای این دو نرم افزار محسوب میشوند
در نرم افزار CyberLink MediaEspresso از توان CPU برای تبدیل یک فایل ویدئویی باکیفیت 2160 p با فرمتMP4 و کمکAVC1 با حجم 481 MB به استاندارد ویدئویی 1920 x1080 در Youtube استفاده شده است.
همچنین در تست نرم افزار HandBrake از توان CPUبرای تبدیل یک فایل ویدئویی باکیفیت 2160 pبا فرمت MP4و کمک AVC1 با حجم 481 MBبه ویدئویی باکیفیت 1080p با فرمت MKV و کدک H265استفاده شده است.
ادامه دارد ...
منبع برگرفته از سایت شهر سخت افزار
|