همانطور که می دانید فرایند تولیدCPU های کنونی بر اساس معیار 14 نانومتری است که اینتل و ای ام دی هر دو در پلتفرم های بعد خود را با لیتوگرافی 12 نانومتری به مرز تولید خواهند رساند. برای کاربرانی که مزایای کاهش ابعاد لیتوگرافی را نمی دانند، باید بگوییم که این کاهش می تواند موجبات افزایش تعداد ترانزیستور و سطحCPU را فراهم سازد که در نتیجه عملکرد محصول به طور چشمگیری بالا خواهد رفت. از سوی دیگر امکان بالا رفتن فرکانس نیز محیا خواهد شد.
بزرگترین ریخته گر شریک AMDبا نام Globalfoundriesاز زبان مدیر فنی خود، آقای Gary Patton، حقایق جالب توجهی را ارائه کرده است. این ریخته گر با همکاری مهندسان IBMموفق به ارائه نخستین طرح های 7 نانومتری شده است. این شرکت اعلام کرده است که پس از تغییر رویه از 14 نانومتر به 7 نانومتر، ابعاد تراشه (die) تا 2.7 برابر کوچکتر شود! به عنوان مثال، پردازنده های AMD 1000مبتنی بر سیلیکون های Zeppelinکه با لیتوگرافی 14 نانومتری تولید می شوند، در مدل های 8 هسته ای، دارای ابعاد 213mm²است.
اما اگر همین تراشه را بر اساس لیتوگرافی 7 نانومتری تولید کنیم، سایز تراشه به 80mm²کاهش پیدا خواهد کرد. AMDمی تواند از این فرصت نهایت استفاده را کرده و یا سایز تراشه را کاهش داده و یا به افزایش تعداد ترانزیستورهای آن بپردازد. از سوی دیگر، مزیت دوم این کاهش لیتوگرافی، افزایش فرکانس است. آقای Gary Pattonاعلام کرده است که با لیتوگرافی 7 نانومتری خود، می تواند CPUهای با فرکانس اولیه 5 گیگاهرتز را به تولید برساند. به دلیل کنترل توان حرارتی (TDP) فرکانس های اولیه در CPUهای موجود نهایتا به ممیز 4 گیگاهرتز می رسند که در صورت اورکلاک، این مقدار افزایش پیدا خواهد کرد.
منبع برگرفته از سایت سخت افزار مگ
|