مقایسه کارایی تراشه‌های گرافیکی نوت‌بوک‌ها

مقایسه کارایی تراشه‌های گرافیکی نوت‌بوک‌ها تاریخ انتشار خبر: ۱۳۹۰/۰۹/۰۲

با گسترده‌ تر شدن کاربرد نوت بوک‌ها در میان کاربران، شرکتهای تولید کننده تنوع بیشتری به محصولات خود بخشیدند. شرکتهای  Intel و    AMDپردازندههای مختلفی را در محدودههای قیمت متفاوت برای نوتبوک‌ها عرضه کردند، تولید کنندگان نوتبوک امکانات مختلف را به نوتبوکها افزوده و از لحاظ ظاهری نیز تغییرات زیادی در آنها دادند.

در این میان دو شرکت بزرگ  nVIDIA و AMDنیز تنوع بیشتری به محصولات خود دادند. این دو شرکت همزمان با عرضه هر سری از تراشههای گرافیکی خود نسخههای ویژه آنها برای استفاده در نوت‌بوکها را نیز در اختیار تولید کنندگان نوتبوکها قرار دادند.

مقایسه کارایی تراشههای گرافیکی از روی نام آنها کار ساده‌ای نیست و در مورد نوتبوک‌ها این قضیه پیچیده‌ تر میشود. برخلاف کارت‌های گرافیکی PCها، مراجع زیادی برای مقایسه قدرت تراشههای گرافیکی در نوت‌بوک‌ها وجود ندارد. در این بررسی سعی شده است مشخصات تراشه‌های گرافیکی نوتبوک‌ها به همراه جداولی برای مقایسه کارایی آنها ارائه گردد.

هر چند پردازنده و پلتفورم مورد استفاده برای مقایسه این تراشه‌های گرافیکی یکسان نیستند، با این وجود برای نتیجه هر کدام از تراشه‌های گرافیکی از چند نوتبوک مختلف مبتنی بر آن تراشه بررسی به عمل آمده و نتیجه ارائه شده میانگین آنها در نظر گرفته شده است. با توجه به انتخاب تست 3DMark Vantage جهت مقایسه اختلاف پردازندهها کمترین تاثیر ممکن بر در نتیجه مشاهده شد.

ابتدا مشخصات تراشههای گرافیکی را ذکر میکنیم. با توجه به تنوع مدلها، بیشتر سعی شده است مشخصات مدل‌هایی که در نوتبوک‌های شرکت    MSIبکار می‌روند ذکر شود.

باید توجه داشت تعداد ستون Shader Countبرای تراشه های شرکت nVIDIA نمایانگر تعداد هستههای کودا (Cuda Cores) و برای تراشه های کمپانی AMD نمایانگر تعداد پردازندههای جریانی (Stream Processors) میباشد. این دو عدد در محصولات این دو شرکت قابل قیاس با محصولات شرکت دیگر نبوده و از آن فقط در مقایسه دو تراشه گرافیکی از میان محصولات یک شرکت می‏توان استفاده کرد.

 خانه های سبز : شرکت nVIDIA       خانه های قرمز : شرکت AMD  خانه های آبی : شرکت Intel

 

اعداد ذکر شده برای سرعت هسته، سایه زن و حافظه مقادیر پیش فرض ارائه شده از سوی شرکت های مربوطه می‏باشد. سازندگان نوت‏بوکها این مقادیر را معمولا به میزان اندکی تغییر میدهند. این تغییر فرکانس معمولا به یکی از این دو دلیل اتفاق میافتد : افزایش سرعت یا کاهش مصرف تراشه گرافیکی

برای برخی از تراشههای گرافیکی شرکتهای سازنده اختیارات بیشتری به شرکت سازنده نوتبوک داده‏اند. تراشه های گرافیکی  (HD Graphics(Sandy Bridge و GeForce GT 520M  را می‎توان از این دسته دانست. با این تفسیر نمی‎توان دو نوت‏بوک مبتنی بر یکی از این تراشه‏ها را از نظر گرافیکی برابر دانست و ممکن است کارایی آنها به میزان زیادی با یکدیگر متفاوت باشد.

نسخه   DirectXپشتیبانی شده از سوی تراشه نیز از عوامل مهم انتخاب نوت‏بوک توسط کاربر می باشد. لزوما برتری یک تراشه گرافیکی در نرم افزارهای   Benchmark تنها ملاک قضاوت نخواهد بود.

 

مقایسه کارایی تراشه‏های گرافیکی نوت بوک‏ها

در بخش قبل مشخصات تعدادی از تراشه‏های گرافیکی متداول را ارائه دادیم. در این بخش میخواهیم اطلاعات تئوری کارایی تراشه ها را در عمل بررسی کرده و کارایی واقعی آنها را با یکدیگر مقایسه کنیم.

نرم افزار تست مورد استفاده در تست اول 3DMark Vantage  می باشد. این نرم افزار تست گرافیکی بر پایه Microsoft DirectX 10را اجرا می کند که با تمامی تراشههای گرافیکی ذکر شده در قسمت قبل سازگار است. تست با تنظیمات پیش فرض حالت Performance اجرا شده و تنها امتیاز بخش گرافیکی آن مد نظر قرار گرفته است.

هر چند تست 3DMark Vantage  تست بسیار قابل اعتمادی می باشد ولی استناد به یک نرم افزار در این موارد بهترین راه حل نیست. برای همین نتایج تست 3DMark 03  را نیز در این بررسی وارد کردیم. این نرم افزار 4 تست گرافیکی مبتنی بر  Microsoft DirectX 9 را بر روی سیستم اجرا کرده و به کارایی گرافیکی سیستم امتیاز می دهد. وابستگی این تست به فرکانس پردازنده اندکی بیشتر بوده با این وجود کماکان می توان برای مقایسه تراشه های گرافیکی نوت بوک ها به آن اعتماد کرد.

ملاحظه می شود در این تست رده بندی تا حدودی تغییر کرده است. در مجموع و با استناد به نتایج این دو تست مقایسه نسبتا دقیقی می توان بین دو تراشه گرافیکی انجام داد.  




صفحه اصلی

|

ماتريس

|

محصولات

|

ارتباط با ما

|

جستجو

كليه حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به شركت ماتريس می باشد. © ماتريس 1393-1389